Είσοδος και Βιωματικές Δραστηριότητες για Παιδιά, στο Πολιτιστικό Πάρκο, στα Μεσόγεια!

6€ από 10€ για Είσοδο 1 Παιδιού και 1 Συνοδού, στο Πολιτιστικό Πάρκο στα Μεσόγεια! Το Πολιτιστικό Πάρκο υποδέχεται τον Σεπτέμβρη με το δημοφιλές Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα "Τρυγοπάτι", που εντάσσεται στα Βραβευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά! Ετοιμαστείτε να ζήσετε την μοναδική εμπειρία του τρύγου των σταφυλιών στους Αμπελώνες του Πάρκου!

Όροι

Η προσφορά ισχύει έως 31/10/2017


Ισχύει Από Κυριακή 03/09/2017 έως και Κυριακή 24/09/2017.


Αποκλειστικά για όλες τις Κυριακές του Σεπτεμβρίου.


Ώρα διεξαγωγής προγράμματος: στις 12.15


6€ από 10€ για Είσοδο 1 Παιδιού και 1 Συνοδού


Κάθε κουπόνι ισχύει για 1 παιδί και 1 ενήλικα


Η βιωματική δραστηριότητα "Τρυγοπάτι" απευθύνεται σε ηλικίες 3,5-12 ετών.


Η είσοδος για παιδιά κάτω των 2,5 ετών είναι δωρεάν.


Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών το Πάρκο ενδέχεται να παραμείνει κλειστό.


Η Είσοδος Περιλαμβάνει:

 

Περιήγηση στο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας συνολικής έκτασης 7.500 τμ (σε περίπτωση που το διαθέσιμο τρενάκι λειτουργεί και το παιδί σας θέλει, μπορεί να επιβιβαστεί και να ξεναγηθεί για 10’ λεπτά με τον «ΤΡΕΧΑΛΑ», το Παραδοσιακό Τρενάκι του Πάρκου με επιπλέον χρέωση 2€)

Συμμετοχή του παιδιού στη βιωματική δραστηριότητα “ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ” διάρκειας περίπου 1 ώρας

Ο γονιός μπορεί να παρακολουθήσει αν θέλει την δραστηριότητα χωρίς χρέωση

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 2,5 ετών είναι δωρεάν

Το Πρόγραμμα “ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ” διεξάγεται τις Κυριακές στις 12.15

Το Πάρκο διαθέτει χώρους όπου μπορείτε να κάνετε πικ νικ καθώς και αναψυκτήριο με σνακ, αναψυκτικά και καφέ

Η βιωματική δραστηριότητα “ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ” απευθύνεται σε ηλικίες 3-12 ετών

ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ

Στο Τρυγοπάτι βλέπουμε την διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και όλα αυτά με έναν μοναδικό Βιωματικό τρόπο! Επισκεπτόμαστε τους Αμπελώνες του Πάρκουκαι τότε τραγουδώντας … στρωνόμαστε στη δουλειά! Πρώτα - πρώτα, Τρυγάμε όλοι μαζί τα ώριμα σταφύλια. Αφού Τρυγήσουμε, μεταφέρουμε τα γεμάτα καλαθάκιαμας στα Πέτρινα Πατητήρια του Πάρκου. Εκεί, ρίχνουμε τη σοδειά μας κι αφού βγάλουμε τα παπουτσάκια,όλοι μαζί ξεκινάμε το Πάτημα των σταφυλιών μέχρι να βγει ο Μούστος!!Έπειτα περνάμε από την Στροφιλιά όπου βγάζουμε και τον τελευταίο χυμό από τα σταφύλια … και φτάνουμε στο τελικό στάδιο της οινοποίησης που είναι η τοποθέτηση του μούστου σε βαρέλια και έπειτα η Εμφιάλωση.

Περιήγηση στους Χώρους του Πάρκου

Επίσκεψη στο μικρό, παραδοσιακό Χωριουδάκι του Πάρκου και περιήγηση στα στενά του δρομάκια, για ένα ταξίδι στον χρόνο. Περιλαμβάνεται περίπατος στους βιολογικούς Αμπελώνες του Πάρκου, πέρασμα από τα παραδοσιακά Πέτρινα Πατητήρια, τις Ξύλινες Στροφιλιές, τη Μηχανή Διαλογής Σταφίδας, το Κελάρι… Στη συνέχεια, ακολουθεί βόλτα στον Ελαιώνα του Πάρκου και έπειτα στα τρία παραδοσιακά Ελαιοτριβεία, Περιήγηση στο Σιτοβολώνα του Πάρκου, όπου, αν είστε τυχεροί, την κατάλληλη εποχή θα παρακολουθήσετε τον Θερισμό με τα παραδοσιακά Δρεπάνια και τις Παλαμαριές, έπειτα γνωριμία με τη Μαγδάλω, την υπομονετική Γαϊδουρίτσα, που περιμένει να αλωνίσει στο Πέτρινο Αλώνι και τέλος… επίσκεψη στο Νερόμυλό του Χωριού.

Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας


To Πάρκο διαθέτει χώρους στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, το οποίο είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαμορφωμένο σαν ένα Χωριουδάκι και στο οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων Επαγγελμάτων. Είναι μια καινοτόμα, πρωτότυπη, πολυβραβευμένη προσπάθεια και το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα και Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο.

 

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο που αναγράφεται στο κουπόνι.


Κάθε χρήστης μπορεί να αγοράσει πολλαπλά κουπόνια για προσωπική χρήση ή υπό μορφή δώρου για φίλους και συγγενείς.


Τα κουπόνια είναι απαραίτητο να εκτυπωθούν και να προσκομισθούν σε έντυπη μορφή.

€6.00

Έληξε !!!
Αρχική €10.00
Έκπτωση 40%
Κέρδος €4.00
22 αγορές Έληξε !!!
 
 

Πληροφορίες Επιχείρησης

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. 

Μέσα στο Πάρκο εδρεύει το φημισμένο υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα χωριό και στο οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων επαγγελμάτων.

Τα Σαββατοκύριακα οι οικογένειες μπορούν να επισκέπτονται το Πάρκο, να συμμετέχουν στα Εκπαιδευτικά Βιωματικά Προγράμματα και να περνάνε ευχάριστες ώρες με τα ζωάκια του, την Θάλεια την κατσίκα, το γαϊδουράκι την Μαγδάλω.

Είναι μια πρωτότυπη, βραβευμένη προσπάθεια, ένα ζωντανό Μουσείο, που το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα και Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο. 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

16ο χλμ προέκταση Αττικής Οδού, Κερατέα 190 01
Πατήστε εδώ
για να δείτε το χάρτη.

MAP

Άλλες Προσφορές